4 Mart 2010

MERCIMEK KOFTESI


MERCİMEK KÖFTESİ

* 2 su bardağı kırmızı mercimek

* 1 su bardağı pilavlık bulgur

* 3 su bardağı su

* 1 adet kuru soğan

* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* 2 yemek kaşığı becel margarin

* 2 yemek kaşığı salça

* 1 çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı kimyon

* 1 demet maydanoz

* 6-7 adet taze soğan

* Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, bulguru ise yıkadıktan sonra sıcak suda bekletin.

* Kırmızı mercimeği büyükçe bir tencereye koyup suyu ekleyin ve yaklaşık

15- 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.

* Mercimeklerin üzerine bulgurun suyunu süzüp koyun ve hafif ateşte üstü kapalı bir biçimde 5 dakika daha pişirin. Sonra altını kapatıp kapağı kapalı 15-20 dakika bekletin.

* Bekleme sırasında ayrı bir kabın içinde zeytinyağı ile beceli karıştırıp eritin ve bunun içine küp küp doğranmış kuru soğanları ekleyin, 4-5 dakika kadar kavurun ve altını kapatın.

* Mercimek ve bulgurun iyice yumuşadığını kontrol ettikten sonra soğanları içine koyup iyice karıştırın.

* Salçayı, tuzu ve kimyonu ekleyip karıştırmaya devam edin.

* Karışım iyice ılıdıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları da ekleyin ve iyice karıştırın.

* Orta boy köfteler halinde şekillendirerek servis yapacağınız tabağa yerleştirin.

Hiç yorum yok: