
MERCİMEK KÖFTESİ
* 2 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 3 su bardağı su
* 1 adet kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı becel margarin
* 2 yemek kaşığı salça
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 demet maydanoz
* 6-7 adet taze soğan
* Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, bulguru ise yıkadıktan sonra sıcak suda bekletin.
* Kırmızı mercimeği büyükçe bir tencereye koyup suyu ekleyin ve yaklaşık
15- 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
* Mercimeklerin üzerine bulgurun suyunu süzüp koyun ve hafif ateşte üstü kapalı bir biçimde 5 dakika daha pişirin. Sonra altını kapatıp kapağı kapalı 15-20 dakika bekletin.
* Bekleme sırasında ayrı bir kabın içinde zeytinyağı ile beceli karıştırıp eritin ve bunun içine küp küp doğranmış kuru soğanları ekleyin, 4-5 dakika kadar kavurun ve altını kapatın.
* Mercimek ve bulgurun iyice yumuşadığını kontrol ettikten sonra soğanları içine koyup iyice karıştırın.
* Salçayı, tuzu ve kimyonu ekleyip karıştırmaya devam edin.
* Karışım iyice ılıdıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları da ekleyin ve iyice karıştırın.
* Orta boy köfteler halinde şekillendirerek servis yapacağınız tabağa yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder